Ook voor het aanmeten en corrigeren van steunzolen staan wij voor u klaar. Om in deze specialisatie gebruik te maken van de modernste technieken is op 1 april 2018 de samenwerking tussen Voetcentrum Anja en Koks Podopraktijk Gemert van start gegaan. Middels videoanalyse, drukmatmeting en een 3D scanner bieden wij onze klanten voetverzorging van hoge kwaliteit.

Momenteel bestaat ons team uit drie kwaliteits pedicures en twee podologen. Omdat wij een erkend leerbedrijf zijn, lopen er ook regelmatig stagiaires mee.

Veel van onze diensten worden vergoed door de zorgverzekeraars. In een aantal gevallen is dan een doorverwijzing van een huisarts nodig. Voor vragen of toelichtingen neem gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen informeren.

Geschiedenis

Voetcentrum Anja is opgericht door Anja van Zoggel en later samen met haar man Nico voortgezet als V.O.F..

Na het behalen van haar pedicurediploma is Anja in februari 1981 begonnen als zelfstandig pedicure. Haar praktijk groeide vanuit een klein zolderkamertje naar een grote praktijk in Sint-Oedenrode waar men terecht kan voor de totale voetverzorging. Het team werd uitgebreid met meerdere pedicures, ieder met haar eigen specialisaties. Zelf behaalde Anja in 2009 haar diploma medisch pedicure.

Maar haar passie voor voeten ging verder dan alleen het pedicure vak. Samen met haar man Nico droeg zij zorg voor de podologie specialisatie in de zaak. Anja is zich gaan verdiepen in het houdings- en bewegingsapparaat om ook andere klachten van cliënten te verhelpen, zoals rug- en nekklachten. Zo behaalde ze in 1997 haar diploma registerpodoloog en registersport-podoloog en behaalde ze in 2009 haar HBO diploma podologie. Verder was ze van 2001 tot 2016 als docent verbonden aan de Academie voor Podologie (A.v.P.). In deze tijd heeft ze diverse opleidingen voor de A.v.P. geschreven, studiemateriaal ontworpen, vakartikelen geschreven voor o.a. Voetvak+, een vakblad voor de pedicure en heeft ze vier eigen boeken geschreven. Ook heeft ze vele lezingen gegeven en was ze samen met Nico jaren actief op vakbeurzen om het vak te promoten voor stichting LOOP. Voetcentrum Anja is een erkend leerbedrijf en we begeleiden dan ook regelmatig pedicures en podologen in opleiding. In 2002 is Voetcentrum Anja door het kennis- en ontwikkelcentrum voor uiterlijke verzorging (KOC Nederland) uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar.

Door haar passie voor voeten heeft ze jarenlang haar ziek zijn op de achtergrond kunnen houden. Na een lange strijd is Anja op 11 januari 2018 overleden. In haar geest en beleving zullen we Voetcentrum Anja doorzetten om alle voeten de juiste zorg en aandacht te kunnen bieden.

In 2018 is Voetcentrum Anja samen gaan werken met Koks Podopraktijk uit Gemert. Zij beschikken over de meest moderne en geavanceerde meetapparatuur en software binnen de podologische voetzorg. Hiermee kunnen we ook de cliënten met rug- en houdingsklachten op het hoogste niveau van dienst zijn.

Daar behandelen wij ook risicovoeten ten gevolge van ziekte zoals diabetes, reuma, kanker of gerelateerd aan bijvoorbeeld ouderdom of verwaarlozing.

U kunt bij ons terecht voor de basis verzorging van uw voeten, zoals nagels knippen, eelt verwijderen of behandeling van complexere huid- en nagelaandoeningen.

Voetcentrum Anja biedt alles voor complete voetverzorging voor Sint-Oedenrode en omgeving.