Podologie ruimte

Loopbaan

Scan

Loop

Zolen

Podologie in het Algemeen Dagelijkse Leven (ADL)

Podologie is een therapie die zich net als podotherapie richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet, bestaande uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, schoen- en zoolcorrecties.
Ook klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat (bijv. specifieke rugklachten) die door voetklachten worden veroorzaakt, kunnen door de podologie worden voorkomen en behandeld.

Registerpodologie

Podologen spelen een belangrijke rol binnen het veld van gezondheidzorg. Het beroep “podoloog” is niet beschermd, dat impliceert dat eigenlijk iedereen zich “podoloog” mag noemen. Mede daarom is er een landelijke organisatie opgericht waar alleen podologen zich kunnen inschrijven die aan bepaalde eisen voldoen.                                                                

Deze eisen hebben betrekking op:
     • De genoten opleiding
     • Aard van de verleende zorg
     • Tarifering
     • Protocollering
     • Na- en bijscholing en kwaliteitsbewaking hiervan
Deze landelijke organisatie voor de podologie (“LOOP”) beheert de registers van ingeschreven leden en alleen zij mogen zich REGISTERPODOLOOG noemen.

Onze registerpodologen zijn dan ook aangesloten bij Stichting LOOP.

Feitelijk zouden we elke dag nieuwe voeten moeten krijgen.

We hebben bij de geboorte maar een stel voeten gekregen, maar we gebruiken ze voor tien. Of niet soms? Er zijn vele soorten voeten. Zo hebben we dagelijkse voeten, werkvoeten, sportvoeten, modevoeten, dansvoeten en ga zo maar door. Als al die voeten gezond zijn (en blijven), loopt alles naar wens. Maar gaat er "iets mis", dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. En er gaat regelmatig "iets mis". 70% van de Nederlandse bevolking komt in aanraking met voetklachten.

Voetklachten kunnen pijnlijk uit de hand lopen.

Voetklachten worden vaak voor lief genomen. Het gaat wel weer over, denkt men. Maar als je er niets aan doet, worden het slepende klachten en die kunnen weer nieuwe klachten veroorzaken. Want gevoelige en slechte voeten kunnen van grote invloed zijn op de werking van het mechanisme dat de houding en beweging van ons lichaam bepaalt. Zo kunnen plat- en holvoeten leiden tot rugklachten en verkeerd gekozen schoeisel kan klachten veroorzaken in het algehele houdings - en bewegingsapparaat. Scheefstand in de basis van de voet kan tot houdingsveranderingen leiden in de knieën, heupen en rug. Daardoor kan een totaal verkeerde manier van lopen en staan in de hand worden gewerkt.
Onze voeten zijn het fundament van ons lichaam. Daar staan we op. Het is dus van belang dat de stand goed is om lichamelijk goed te kunnen functioneren.

Wie kan er bij ons terecht.

Een registerpodoloog valt binnen het ADL-2 segment.
In dit segment richten wij ons op het voorkomen en behandelen van klachten in het algehele houdings-en bewegingsapparaat die hun ontstaan vinden in de (stand van de) voet.
Ieder die klachten ervaart als enkelpijn, kniepijn, heup-, rug-of schouderpijn die hun ontstaan vinden in de voet, kunnen door ons worden onderzocht en behandeld.
Wij verzamelen gegevens tijdens ons onderzoek voor een therapieplan.
Daaruit vloeit een advies voort over een therapiezool, die een corrigeerde stabiliseerde en/of accommoderende werking kan hebben. 

Loopbaan
Scan
Loop
Zolen